Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 15:20 - Фонтани по света, от които тече вино…..
Автор: calistotours Категория: Новини   
Прочетен: 1229 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Фонтани по света, от които тече вино…..

                 Чували ли сте за фонтан с вино, фонтан от който вместо вода тече бяло или червено вино?
И то без „Божия” намеса!
Има такива фонтани по света, като по-голямата част от тях не работят целогодишно, а омайната течност се лее безплатно само по празнични и фестивални дни.
image

             Целогодишно функциониращите „винени” фонтани са създадени да подкрепят пилигримите, тръгнали по своя поклоннически маршрут.

image

        Такъв фонтан има в Испания, за всички пилигрими по пътя Камино – Сантяго дел Компостела с мощи на Свети Яков. Но не само там, испанско вино се лее безплатно и от чешма в малко средновековно градче на винарна Бодегас в чест на бенедиктските монаси и тяхната прословута щедрост.
image

       Пилигримски винен фонтан бе открит и в Италия този октомври за всички  поели по поклонническия маршрут Камино ди Сан Томазо. Всяка година хиляди хора изминават пътя от Рим до Ортона, за да посетят катедралата с тленните останки на Свети Томазо.

image

                          Италия е страната с най-много фонтани не само с вода, но и такива, от които тече бяло или червено вино. За разлика от фонтана в Ортона, от другите такива безплатно вино се лее само с поводи при празници и специални дни.

image

                В
Швейцария, без поклоннически нюанс а с чисто туристически цели преди време беше пуснат в експлоатация фонтан, от който тече вино. Но жителите и гостите на най-големия швейцарски град – Цюрих  не могат да се възползват от благините на този фонтан целогодишно. Той може да се ползва само по празници. 

image

                        „Дворецът за удоволствия” – Хемптън корт, Великобритания на английския владетел Хенри VIII отново посреща гостите си с фонтан, от който се лее бяло и червено вино. След повече от четири века прекъсване, възстановеното след археологически разкопки близо 4 метра копие на фонтан от времето на Хенри VIII ще възстанови традицията на пировете и впечатляващи тържества на английския монарх.

image


                                       И е крайно време Франция да се заеме отговорно към хилядите километри лозя и прекрасните си вина от Прованс и да съгради такъв фонтан. И като родина на световноизвестното пенливо вино – шампанско от областта Шампан, ако направи фонтан от който да тече шампанско, въобще няма да й се разсърдим :)




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calistotours
Категория: Туризъм
Прочетен: 33937
Постинги: 33
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930