Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2016 18:17 - Лятото продължава някъде по света
Автор: calistotours Категория: Туризъм   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
2



Лятото продължава някъде по света

Макар и при нас в България есенният сезон вече да е започнал, по света лятото все още е във вихъра си. Горещите температури, слънчевото настроение на хората и топлият климат не оставят почитателите си разочаровани. Независимо дали следващите няколко месеца времето тук ще става хладно, студено или фрапиращо мразовито, то някъде там по света лятото продължава. Летните емоции ще скачат от обитател на обитател, а плановете за почивки и ваканции ще влязат в действие!

            image

     На по-долу изброените част от „топ най-желани туристически дестинации” любознателният турист получава много добра комбинация 2 в 1. Освен море, слънце, ситен златист пясък гарнирани с разхлаждащи коктейли на плажа вие ще имате възможността да се докоснете до исторически и културни забележителности от времето на фараоните, на Цезар и Клеопатра, праисторически, древноримски и най-съвременни ултрамодерни бляскаво-арабски забележителности.
В нашата класация няма да видите класичесата екзотика с
почивки  в Танзания, нито пък в Доминикана
 image

 

1.    ЕГИПЕТ   

    Египет е една от най-екзотичните дестинации, най-близка до нас, на която можем да се порадваме само чрез един двупосочен билет от чартърна верига. След бурните политически борби на „Арабската пролет” ситуацията в Египет вече е спокойна и директните чартърни полети ще ви отнесат направо на горещият бряг на Червено море, ще ви потопят под него в магическия морски свят на цветните рибки и коралите. И това само на 3 часа полет от България. Египет - лесно достижимата екзотика – на една ръка разстояние :)

 image

 

2.   МАЛТА 

Макар и вече споменавана в нашия блог, като „ТОПдестинация – МАЛТА“, то сега също ще Ви я повторим, като една от страните, в която лятото още не е угаснало. Всъщност Малтийската зима съществува, от декември до март, но сравнявайки я с България, трудно би се определила като истинска ЗИМА. Постоянната температура там е от около 16о  - 18 оС, а в Малта освен море, слънце и плаж има много история. Това е един хилядолетен музей на открито, който е в „to-do list” на всеки пътешественик.

 image

 


3.   ИЗРАЕЛ  

Освен, като поклонническа дестинация, която се посещава от повече от 1.5 млн. пилигрими годишно, Израел е и популярна ваканционна дестинация сред пътешествениците. Тя предлага доста повече от 1 избор – има излаз на Средиземно море, залива Ейлат/Акаба на Червено море, както и уникалното Мъртво море. Температурите достигат до 18о С през януари и предразполагат към не чак толкова гореща и изморяваща почивка, но със слънце, галещо кожата и сетивата :)

image

 

 

4.   ДУБАЙ 

Със сигурност топ фаворит сред всички останали. Впечатляващ още от пръв поглед със своето ярко и внушаващо излъчване сред пустинята. Много актуален и динамичен – ГРАДЪТ МЕЧТА

. През последното десетилетие и особено след отпадане на Дубайските визи, градът се превърна в най-желаната туристическа дестинация. Луксозните търговски центрове, подводните басейни, авангардната и модерна архитектура са забележителна част, от това което може да се види. Но Дубай е подходящ както за бурно забавление, така и за съвсем обикновен летен отдих на плажа. Уверете се сами.
image

5. Анталия

Близко до нас и толкова топло. Поради геополитически и държавни неуредици почивката в Анталия стана достъпна дори за 5 звездните хотели за голяма част от българите. Цените на офертите за Анталия спаднаха с до 35%
image

6. Атина
Атина е много на юг и няма нищо общо с познатата на повечето българи северна Гърция. Столицата на Гърция предлага слънце и топло и приятно време по всяко време на годината. С изключение на същинското лято, когато там буквално „
не се диша

 

image


7. ЛАЗУРНИЯ БРЯГ или Френската Ривиера – привлича аристокрация, бохеми и тълпи туристи по всяко време на годината.

Лятото или по-скоро всички „грехове” на лятото са целогодишно актуални на Френската Ривиера. Тюркоазеното море в Ница, прескъпият Кан със своите филмови звезди, бохемското Монте Карло и романтичното Сент Тропе са емблематичните места на Лазурния бряг, които всеки човек мечтае да види с очите и да оцени дали наистина са толкова красиви, скъпи, романтични като по филмите.
image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calistotours
Категория: Туризъм
Прочетен: 33991
Постинги: 33
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930