Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2016 17:13 - Нефтено СПА преживяване или СПА с нефт
Автор: calistotours Категория: Туризъм   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.10.2016 12:14


image

Не, не сте прочели грешно – това е най-екстравагантното в СПА терапиите – лечебни и разкрасяващи процедури с петрол.

В град Нафталан, Азербайджан СПА центровете и санаториумите използват мехлеми и масла от петрол. Черното злато тук е ценено заради богатия си биологичен състав.


Защо с петрол?
image

    Защото според изследвания с петрол може да се лекува всичко. От възпаления, екземи и уртикария през артрит, фарингит и синузит, та чак до стерилитет при мъжете и жените. От години се провеждат изследвания върху полезното действие на нефтените бани върху човешкото здраве, които доказват тяхната ефективност при повече от 70 заболявания. Ние залагаме на лечебните води  

image

      Дълъг престой обаче в суровия петрол не е препоръчителен, защото една от съставките му е канцерогенна. Същата съставка обаче убивала всички вируси, бактерии и гъбички. А масло, произведено от него, се ползва за създаване на лекарства, защото има свойствата на антибиотик.


История с камили
 
image

      Полезните свойства на нефта са известни още от древността в този район. Легендата разказва как в древни времена един търговец минал със стадото си камили в района на Нафталан, където имало само кални локви. Стопаните не давали на животните си да пият вода от тях за да не се отровят. Търговецът имал една болна камила която не смогвала да настига стадото и затова решил да я остави тук, да не се мъчи и да бави стадото. След около месец търговецът се върнал по същия път и видял своята камила да подскача щастливо сред локвите. Досетил се че нещо във водата я е излекувало и когато разровил с тоягата си локвите видял на дъното нефтени отлагания. 

 

СПА с нефт или да се къпеш във вана с пари…..

imageimage

Още в далечната 1886 година била отворена първата фабрика, която започнала да произвежда лечебни и козметични продукти от нефт, методите по които се произвеждали лекарствата дълги години били пазени в тайна.

 Терапията с необработеното гориво обаче не е за всеки. Клиенти на СПА комплекса са основно милионери, защото предлаганите там услуги са единствено по техния джоб. Двадесет минутен престой в пълна с петрол вана струва четири хиляди евро. 

image
Възползвалите се от услугата разказват, че се чувстват превъзходно след нея. Самият петрол има приятна температура, не мирише и създава чувството, че се плува в шоколад. Единственото условие, което пациентите в центъра трябва да спазват, е да оставят цигарите и пурите в антрето, преди да влязат в банята. 

         "Чувствам се ОК. Температурата е като на нормална баня. Сякаш се къпя в шоколад. Текстурата ми напомня на него. Топло е, безболезнено, дори не мирише много...", споделя австралийски турист.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calistotours
Категория: Туризъм
Прочетен: 33976
Постинги: 33
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930