Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 11:25 - Кой е най-красивият град в Русия?
Автор: calistotours Категория: Туризъм   
Прочетен: 1903 Коментари: 0 Гласове:
1



Чудесата на най-красивия град в Русия

Някой съмнява ли се? Има ли нужда да уточняваме кой е най-красивият град в Русия?

Той е бил столица на Руската империя повече от два века, когато именно от блатисто и студено място в северната част на Русия се превръща в удивителен и разкошен град. Той е разположил своите прелести на двата бряга на река Нева, точно при устието й, където тя се влива във Финския залив на Балтийско море.

Да, това е
Санкт Петербург.

Сигурно сте чували да го наричат
Венеция на Севера“, защото четвъртият по големина град в Европа е и най-северният едномилионен град в света.

Днес ще ви представим само най-впечатляващите чудеса на красивия Санкт Петербург, без да споменаваме над 200-та вида водка :)

Ермитажът

image

По-голям и по-величествен от Лувъра, съхранил предмети на изкуството от различни епохи и истории, Ермитажът е най-големия музей за изкуство в света. Създаден е като лична колекция през 18 век на императрица Екатерина II и се състои от шест сгради, между които е и Зимният дворец, който е бил официална резиденция на руските царски династии в миналото.


Петропавловската крепост 

image

Като бивш затвор, крепостта пази векове история и загадки, дори и след като е превърната в музей след 1924 година. Петропавловската крепост е разположена на Заешкият остров, който се намира в центъра на града. Но това е днес, докато в миналото точно от островът е започнало разрастването на града. Тук се намират и гробниците на кралските семейства на Русия - от Петър Велики до Николай II.

Дворецът Петерхоф

image

Този шедьовър на архитектурната мисъл и въображение е построен като извънградска резиденция на Петър I, тъй като се намира на 29 км от Санкт Петербург.
Удивително красивата плетеница от дворцови сгради и разкошни градини, със своите орнаменти в стил Барок и помещения, покрити с различен по шарка и цвят паркет,
дворецът Петерхоф днес се смята за по-красив и разкошен от своя първообраз – френския Версай.

 

Царско село или град Пушкин

image

Отново уникална плетеница от дворци и градини, сгради и паркове, Царско село или град Пушкин, както е известен днес е бивша императорска резиденция,  на 25 км от Санкт Петербург.
Н
ай-забележителната дворцова сграда тук е Екатерининият дворец. Украсена от тавана до пода със злато, кехлибар и полускъпоценни камъни, тук се помещава и известната със своето богатство и ценност Кехлибарена стая.
Възстановяването на която отнема цели 24 години на съветското правителство след като 6-те тона кехлибар,
оценен на около 500 милиона долара безцеремонно е бил ограбен от нацистите през Втората Световна война.

image

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: calistotours
Категория: Туризъм
Прочетен: 33969
Постинги: 33
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930